sábado, 6 de octubre de 2012

Què són les TIC? I les TAC?


Per entendre què volen dir aquestes paraules de TIC i TAC, en primer lloc, sabrem el significat d’aquestes sigles i, seguidament, veurem en què es diferencien.
Les sigles TIC fan referència a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Per altra banda, les sigles TAC fan referència a les Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement.
Veient aquesta primera aproximació a aquests dos conceptes ja podem intuir que, més o menys, es poden referir al mateix però en contextos diferents.
Les TIC agrupen els elements i les tècniques utilitzades en el tractament i la transmissió de les informacions, principalment d’informàtica, Internet i telecomunicacions. La finalitat bàsica d’aquestes tecnologies és la de millorar la vida de la gent dins un entorn. Per tant, les noves tecnologies a l’aula són un recurs que ens faran molt més fàcil la tasca i ens ampliarà les possibilitats de tot el que fem, donat el potencial del que disposen i el fàcil accés a la informació que ens permeten.
Les TAC es poden entendre com una visió de les TIC des de l’escola. Es tracta de posar les tecnologies al servei d’una millora en els processos d’ensenyament – aprenentatge, d’avaluació i d’organització, que de forma quotidiana es desenvolupen a l’entorn, al centre i a l’aula. L’ús que se’n faci d’aquestes tecnologies i del seu potencial com a agents de canvi metodològic, permetrà discernir i identificar aquelles actuacions més significatives i innovadores des del punt de vista educatiu. Així doncs podem entendre que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació són les que guien l’aprenentatge.
La diferència fonamental, doncs, entre fer servir un o altre mot, es basa en què les TAC tenen unes majors connotacions a l’escola, medi on s’està produint l’actuació d’aquestes noves tecnologies.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario